Centrul cultural

Dorința Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu este aceea de a crea, alături de partenerii implicați în proiect, o structură locală – Centrul Cultural al Diversității Europene menită să sprijine populaţia, în special populația rromă, în identificarea unor soluţii reale şi sustenabile de diversificare a veniturilor, punând accent pe conștientizarea diversității culturale și a unității identității zonei.

Clădirea în care va funcționa Centrul Cultural al Diversitătii Europene este o casă din Târnăvioara, care va uni caracteristici și trăsături multiculturale europene. Ne dorim ca aceasta să fie un simbol al potențialului comunității de a se cunoaște pe sine.

Un astfel de spațiu în care CCDE își poate îndeplini rolul de liant și de promotor al diversității culturale a tuturor minorităților din Transilvania, trebuie să fie în mod necesar un spațiu în care să se poată desfășura activități complexe și foarte diferite. Cladirea este amplasată în centrul localității, în apropierea celor mai importante instituții.

În urma proiectului clădirea va fi restaurată și va deveni din nou funcțională, atât AIOS cât și Primăria Copșa Mică dorindu-și transformarea spațiul într-un loc al activității permanente și o ușă permanent deschisă către comunitate și către idea de recuperare a patrimoniului tradițional multicultural al satului transilvan.